Team

Een team bestaat uit meerdere mensen, anders is het geen team.. Een E&R team dus ook. Een team van 10 tot 12 personen is ideaal. En jong en oud(er) gemengd is helemaal mooi! Dan leer je van elkaar en soms is een beetje (levens)ervaring ook mooi meegeno-men! Binnen het team is er een onderverdeling in werkgroepen: kinderen, tieners en jongeren, volwassenen en recreatie.

Teamleider

Elk team heeft een teamleider om de zaken in goede banen te leiden. De teamleider is verantwoordelijk voor de contacten met de campingeigenaren en is het algemene aanspreekpunt.

Kinderclub

Hou jij van knutselen en plakken? Kan je goed met kinderen overweg en vind je het leuk om ze liedjes te leren en bijbelverhalen te vertellen? Dan is de kinderclub zeker wat voor jou! Deze club is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Van maandag tot en met zaterdag begint de kinderclub om 9:45 uur en duurt tot ongeveer 11:15 uur. De kinderen staan meestal al ruim van te voren te popelen bij de ingang van de tent. Na het welkom wordt er gezongen uit de E&R-bundel of wordt er mee gezongen met liedjes van verschillende cd's. De kinderen mogen zelf verzoeknummers noemen en dat doen ze graag. Liedjes als 'Daniel', 'Jezus is de goede herder' en 'Lees je bijbel, bid elke dag' komen regelmatig langs. Het is leuk om te zien hoeveel liedjes al bekend zijn bij de kinderen en hoe uitbundig er wordt meegezongen. Na het zingen wordt de groep verdeeld in een groep met kleine kinderen en een groep met oudere kinderen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een verhaal uit de bijbel te horen en daar wordt over doorgepraat. Na het bijbelverhaal wordt er geknutseld.

Tienerclub

Vind je het leuk om met jeugd op te trekken? Ben je de kinderfase ontgroeid, maar vind je 16+ te oud om mee te werken? Ben je geïnteresseerd en nieuwsgierig naar de leefwereld van de middelbare schooljeugd? Dan ben je hartelijk welkom om mee te doen in de tienerclub! De tienerclub is er voor tieners van 12 t/m 15 jaar. Van maandag tot en met zaterdag begint deze club om 10:30 uur en duurt tot ongeveer 12:00 uur. Voor aanvang ga je met een aantal leden de camping rond om de tieners op te halen (soms mag je ze zelfs uit bed trommelen!). Allereerst wordt er met de tieners gezongen. Ze mogen zelf verzoeknummers aandragen en daarna wordt er enthousiast meegezongen. Vervolgens wordt er een stuk uit de bijbel gelezen en wordt hier over doorgepraat. De jongeren mogen zelf ook onderwerpen aandragen. Het belangrijkste bij de tienerclub is om er te zijn voor de tieners als ze vragen hebben over God, over het geloof en over alles wat daarmee samenhangt. De tieners en de tienerclubleden vormen vaak een hechte groep en het is belangrijk om hierin te investeren. De club wordt afgesloten met een spel. Vaak is dit 'weerwolven', het favoriet van de tieners! Daarna krijgen ze allemaal nog een beker drinken, als teken dat het toch echt alweer is afgelopen.

Jongerenclub

De jongerenclub is er drie keer in de week op een avond. Alle jongeren vanaf 16 jaar zijn hierbij hartelijk welkom. De jongeren dragen meestal zelf de onderwerpen aan. Vaak wordt de jongerenclub afgesloten met een spel in de tent.

Volwassenwerk

Lijken kinderen en tieners je maar niks, maar hou jij er meer van om met volwassenen in gesprek te gaan? Hou je van koffiedrinken en ga jij een pittige discussie niet uit de weg? Wil je volwassenen met allerlei (geloofs)vragen te woord staan of gewoon gezellig de tijd met hen doorbrengen? Ga dan met ons mee als volwassenwerker! Volwassenen op vakantie bereiken met het nieuws over God is een uitdagende klus. Ze hebben hun keus al vaak gemaakt en hebben meestal geen zin in 'gedoe' als ze op vakantie zijn. Daarom geldt de uitspraak 'Breng Gods nieuws en gebruik zo nodig woorden' voor deze groep heel letterlijk. Toch worden er voor hen ook activiteiten georganiseerd om hen naar de tent te krijgen en met hen in gesprek te komen. Zo is er twee keer per week een koffieochtend en is er elke week een crea-avond. Ook wordt er af en toe een cup-a-soup rondje over de camping gemaakt of wordt er een high-tea georganiseerd. De volwassenwerker is vooral bezig met de rondgang over de camping, om contact op te doen, over koetjes en kalfjes te praten en om een poging te doen om dieper door te steken dan de oppervlakte.

Recreatie

Ben jij creatief met het verzinnen van leuke activiteiten? Ben je praktisch ingesteld en vind je het leuk om actieve dingen te organiseren? Dan hebben we jou nodig als verantwoordelijke voor de recreatie! De leden die verantwoordelijk zijn voor de recreatie bedenken, organiseren en coördineren de recreatie activiteiten. 's Morgens wonen zij één van de clubs bij, zodat ze de doelgroep kunnen leren kennen. Elke middag om 15:00 uur wordt er een activiteit georganiseerd voor de kinderen van 4 t/m 11 jaar. Voor de tieners wordt er een paar keer per week een middagactiviteit georganiseerd. De grotere activiteiten worden samen met de camping georganiseerd en gecoördineerd. Denk daarbij aan een nachtspel, 'sterkste man' of activiteiten voor de hele camping.